Gore

Odigrana završnica kupa

Sunčano subotnje jutro okupilo je 8 ekipa koje su su kroz kvalifikacije plasirale u 6. završnicu Kupa Pikado saveza Zagrebačke županije da odluče tko je najbolji za ovu sezonu u tom takmičenju.

Igralo se po sistemu DKO po sistemu koji je određen za ovo natjecanje. Prvo kolo nije donijelo niti jedno iznenađenje, tako da su favoriti lako i bez poteškoća prošli u drugo kolo natjecanja. Ali već u drugom kolu sastali su se ekipa Strmec koja je odnijela naslov pobjednika ligaške sezone i odlična ekipa Ban Jelačić koja je svoju kvalitetu dokazala na prošlom ekipnom državnom prvenstvu u Senju. Nakon žestoke i neizvjesne borbe Ban Jelačić odnosi pobjedu i ekipu Strmec baca na lijevu stranu. Drugi meč bio je klupski derbi između ekipa Villa Libera i Samobor, a pobjedu očakivano odnosi ekipa Villa Libera.

Image

Polufinalni meč (finale desne strane) bio je najzanimljiviji i najneizvjesniji na cijelom turniru. Bio je to sraz ekipa Villa Libera i Ban Jelačić. Mnoštvo imena vrlo dobro poznatih pikado svijetu na okupu. S jedne strane igrač s najviše pikado staža Ivica Cavrić popraćen sa Dragutinom Pečnjak, Željkom Grubišić i Željkom Beber, a s druge strane dugogodišnji reprezentativac Vlado Deščak, kojemu su suigrači u ovom meču bili Zlatko Prekrit, pojačanje koje je krajem sezone stiglo iz Ivanca (Varaždinska županija), te Alen Bošković i Dubravko Živoder. Dvoboj se igrao maksimalnih 9 tzv. kućica (sistem odigravanja kupa PSZŽ) a kao pobjednik izlazi ekipa Ban Jelačić. Treba napomenuti da je Zlatko Prekrit gađao izlaz sa 3 strelice u susretu protiv Ivice Cavrić, te da je u tom dvoboju izašao kao pobjednik utakmica bi završila poprilično ranije i to u korist ekipe Villa Libera.

Drugi polufinalni meč igrao se između ekipa Villa Libera i Strmec. Ekipa kapetana Tonija Samaržija lako je po lijevoj (gubitničkoj) strani pobijedila ekipu HVIDR-a SiSN, te ekipu Samobor, te tako osigurala pehar u Kupu. Međutim meč protiv iskusnih igrača kao što su Deščak i Prekrit nisu uspijeli okrenuti u svoju korist, te su te morali zadovoljiti trećim mjestom.

Veliko finale u kojem su sudjelovale ekipe o kojima sam najviše pisao u ovom izvještaju opet su donijele atomski pikado. Bila je to igra živaca i izdržljivosti nakon 13 sati borbe toga dana. U igri ekipe Villa Libera umor i iscrpljenost su osjetno došli do izražaja jer su oni igrali polufinale protiv ekipe Strmec gotovo dva sata dok je za to vrijeme ekipa Ban Jelačić odmarala. Unatoč tome niti u finalu nije nedostajalo uzbuđenja. Na kraju kao pobjednik izlazi ekipa Ban Jelačić, koja se nakon viceprvaka županije, trećeg mjesta na ekipnom državnom prvestvu u Senju okitila i osvajačem Kupa PSZŽ-a u sezoni 2011/12.

Time je završeno službeno natjecanje Pikado saveza Zagrebačke županije za ovu natjecateljsku sezonu. Svim natjecateljima želim ugodnu ljetnu stanku, te da napune baterije do rujna, kada kreće sve ispočetka.

Rezultati natjecanja...

  1. Ban Jelačić

  2. Villa Libera

  3. Strmec

  4. Samobor

 

Napisao: Predrag Penić


Powered by N-13 News